De 10 mooiste bestemmingen voor jouw komende zomervakantie

Wil je graag even lekker op vakantie maar weet je nog niet precies waar naartoe? Dan is er goed nieuws voor je want de reisvergelijker heeft de 10 mooiste zomervakantie bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

  1. Playa del Inglés, Gran Canaria, Spanje

Playa del Inglés is een populaire badplaats waar je uitstekend je zomervakantie kunt beleven. Je vindt hier lange strand en uitgestrekte zandduinen. Langs dit strand vind je talloze hotels, restaurants en cafés. Naast het populaire strand staat Playa del Inglés bekend om zijn bruisende nachtleven ben bijzondere natuur.

  1. Funchal, Madeira, Portugal

Funchal heeft een heerlijk klimaat voor je zomervakantie, want temperaturen van 30 graden zijn geen uitzondering op dit prachtige eiland. Deze plaats, waar o.a. Christiano Ronaldo geboren is, staat bekend om zijn vele oude kerken en kathedralen, een casino dat ontworpen is door de architect Oscar Niemeyer en vele tropische en botanische tuinen. Ook de kabelbaan naar Monte een populaire bezienswaardigheid onder toeristen.

  1. Albufeira, Portugal

De populaire badplaats Albufeira heeft twee belangrijke toeristische gebieden, namelijk de Areias de São João, beter bekend als ‘De Strip’, en het oude centrum. De Strip staat bekend om zijn vele bars, restaurants en openluchtdiscotheken. Dit is een ontzettend populaire bestemming voor een all-in jongerenreis. Ook de stierenvechtarena ligt in de Strip. Ook in het verkeersvrije oude centrum vind je veel bars en restaurant en ook kun je hier heel goed winkelen. Daarnaast vind je verschillende musea en ben je vanaf hier vlak bij het strand.

  1. Antalya, Turkije

Antalya is een aanrader om te genieten van je zomervakantie. Het beroemde Konyaalti strand, de prachtige boulevard en de historische binnenstad zijn de populairste bezienswaardigheden onder toeristen. Ook voor golfliefhebbers is Antalya een goede aanrader voor de zomervakantie, want je vindt hier talloze golfbanen. Bekijk hier alle reisaanbieders voor Antalya.

  1. Barcelona, Spanje

Voor een leuke citytrip tijdens je zomervakantie ben je in Barcelona precies aan het goed adres. In Barcelona vind je tal tal van musea en kathedralen, waarvan de Kathedraal van het Heilig Kruis en de Sint Eulalia de beroemdste zijn.

  1. Corralejo, Fuerteventura, Spanje

Corralejo is een populaire badplaats, met een 12km lang zandstrand en het prachtige natuurpark El Jable. Ook voor watersporters zijn er veel mogelijkheden, want je kun in Corralejo uitstekend windsurfen, kitesurfen en golfsurfen.

  1. Puerto del Carmen, Lanzarote, Spanje

In Puerto del Carmen vind je een 6,5 km lange boulevard met talloze hotels, restaurants en andere accommodaties. Ook voor duikliefhebbers zijn er veel mogelijkheden, want aan de kilometers lange rif, vind je zo’n 40 duikscholen. Ook kun je fietsen huren langs de boulevard.

  1. Limassol, Cyprus

Limassol staat vooral bekend om de Middeleeuwse kastelen, moskeen en kathedralen. Daarnaast vind je hier de nieuwe en de haven, waar je tal van bars en restaurants vind. Het klimaat is ook zeer aangenaam, want de temperatuur ligt vaak boven de 30 graden.

  1. Ölüdeniz, Turkije

In Ölüdeniz kun je uitstekend duiken en paragliden en vind je de mooiste stranden van Turkije. Deze stranden staan bekend vanwege de mooie helder kleuren van het zeewater. Ölüdeniz staat ook bekend om de jaarlijkse Lycian Way Ultramarathon (LYUM), een marathon van circa 230 kilometer die start in Oludeniz en eindigt in Antalya.

  1. Athene, Griekenland

De bekendste trekpleisters in Athene zijn de historische gebouwen uit de Oudheid die voor veel toeristen dé reden zijn voor een om een citytrip naar Athene. Daarnaast vind je overige culturele bezienswaardigheden in overvloed en ook om te shoppen ben je in Athene aan het juiste adres.